Welkom bij Manage Your Body

Het platform waar voeding de ingang is om vrij en voluit te leven

Wat is Manage Your Body?

Manage Your Body is een platform voor het voeden van je lichaam én mind. Écht voeden, op een dieper niveau. Gezondheid is niet alleen fysieke gezondheid, het gaat ook om mentaal lekker in je vel zitten.

Manage Your Body gaat daarom uit van een totaal-aanpak, ofwel een ‘holistische’ aanpak genoemd. Naast inzicht krijgen in de werking van het lichaam en de interactie met voeding, werken we tijdens de coachingstrajecten daarom ook aan het onderzoeken en begrijpen van je behoeften en je relatie met eten.

Manage Your Body gaat uit van orthomoleculaire voedingsleer, wetenschap, jouw lichaam als beste raadgever en praktische toepasbaarheid. De basis van het coachingstraject is het opzoek gaan naar de bron van de klachten in plaats van het bestrijden van symptomen.

You first have to find out what’s eating you, before you can change the way you eat
Oprah Winfrey

Wie ben ik?

Ik ben Larissa Ruwiel, holistisch diëtist & Eating Psychology coach

Afgeronde opleidingen en cursussen:
✓ 2018: Mind Body Eating Coach
✓ 2018: Post-HBO opleiding ‘Uit de ban van emotie-eten’
✓ 2017: Orthomoleculair therapeut volgens de kPNI, Natura Foundation
✓ 2017: Evolutionaire Gezondheidsleer, Natura Foundation
✓ 2016: Orthomoleculaire Gezondheidsleer, Natura Foundation
✓ 2016: Orthomoleculaire Voedingsleer, Natura Foundation
✓ 2016: Voeding en Hormonen, Ortho Health Foundation
✓ 2016: HBO Voeding en Diëtiek, Hogeschool van Amsterdam
✓ 2015: Certified Personal Trainer, National Strength and Conditioning Association (NSCA)

Met voeding kun je je lichaam ondersteunen of tegenwerken, maar laat het geen blokkade voor je zijn. Ik help je graag in jouw proces naar natuurlijke gezondheid, duurzame energie en een fijne relatie met eten. Volwaardige voeding is brandstof, maar ook genieten!”

Mijn leven in het kort: Hoe kan ik mezelf verbeteren? Van jongs af aan ben ik bezig met het zoveel mogelijk uit mezelf proberen te halen. Na 7 jaar lang topsport – 1 tot 2 keer per dag trainen voor het langebaan schaatsen – ging dit over in het verlangen naar mentale groei en prestaties.

Hoewel ik wist dat goed voor mezelf zorgen belangrijk was, voelde ik me vaak vermoeid en ben ik mezelf meer dan eens voorbijgegaan. Achteraf weet ik dat dit niet door het ‘hard werken’ op zich kwam, maar vooral door een gebrek aan goede informatie over voeding en het lichaam en het slecht luisteren naar mijn eigen lichaam. Want hoe werkt het lichaam precies en wat is er nodig voor meer energie en betere prestaties? Later kwam daar deze vraag bij: hoe kan het dat als je mentaal weet wat ‘goed’ is, je toch (onbewust) andere keuzes maakt terwijl je het niet van plan was?

Om daar achter te komen heb ik veel zelfonderzoek gedaan en veel opleidingen, cursussen en seminars gevolgd. Door te experimenteren met verschillende soorten voeding en het aanleren van nieuwe gewoonten ontdekte wat ik voeding en leefstijl kon doen met mijn energieniveau en stemming. En de mooiste ontdekking is dat mijn en jouw uitdaging met eten er is om je iets te leren over hoe je voor jezelf zorgt, over je (onbewuste) gedachten, overtuigingen en gedrag en over je relatie met je lichaam, eten en jezelf.

Mijn doel?
Kennis delen en jou coachen naar een vrij, gezond en energiek leven met een fijne relatie met voeding en jezelf. Daarom heb ik het platform Manage Your Body gecreëerd: een ruimte met inspiratie, tools en coaching om je gezondheid en je energieniveau te verbeteren, en bovenal: een gelukkig leven te leiden.