Knapperige zadencrackers – gezonde vetten en koolhydraatarm

Knapperige zadencrackers

Ken je dat? Dat je al heel lang een recept wilt proberen, maar het uitstelt omdat het ingewikkeld lijkt? Dat had ik ook met het maken van zadencrackers. En wat blijkt? Het is echt super simpel en inmiddels één van mijn standaard recepten die ik vaak bak!

Deze zadencrackers zitten vol met super gezonde vetten en vezels en zijn koolhydraatarm. Ze zijn heel lekker met gerookte zalm, hummus, hüttenkäse of erwtenspread!

Ingrediënten

  • 125 gram gebroken lijnzaad
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 25 gram sesamzaad
  • 180 ml water
  • 1 tl zout
Processed with VSCO with hb2 preset
Bereiding
  1. Meng de zaden met zout in een kom en voeg het water toe. Laat dit een half uurtje staan tot de zaden en pitten het vocht op hebben genomen en het mengsel een ‘beslag’ is geworden.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Verdeel het beslag over de bakplaat in een rechthoek. Leg hierover nog een vel bakpapier en druk het met een deegroller (of met je handen) goed aan.
  4. Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackers 25 minuten in de oven. Snijd de crackers na het bakken in gelijke stukken en laat ze afkoelen.

Als je crackers niet droog of knapperig genoeg vindt, kun je ze na het snijden omkeren en zo nog even in de oven verwarmen. Hierdoor wordt de onderkant van de zadencrackers ook mooi droog en knapperig.

ENJOY!

Liefs Larissa

About the author

Larissa is holistisch diëtist en Eating Psychology coach. Het is haar missie om meer vrouwen Food Freedom te laten ervaren: een relaxte relatie met eten en je lekker voelen in je lichaam én je hoofd. Ze gaat verder dan alleen 'wat te eten en waarom'. Want, waarom weten we het allemaal wel, maar is het toch zo moeilijk? Ze coacht voorbij kennis en wilskracht, en onderzoekt de dieperliggende oorzaken zoals stress, dat interne stemmetje en emoties. Ze doorziet snel de oorzaak van eetstruggles en helpt vrouwen met een holistische body & mind aanpak hun gezonde doelen te behalen.

Leave a Reply